Фото без описуДобровеличківське управління  Новоукраїнської філії Кіровоградського обласного центру зайнятості надає для розміщення у розділі сайту «Районна філія обласного центру зайнятості інформує» інформаційні матеріали:

 

для шукачів роботи:

«Яка максимальна вартість ваучера встановлена на 2023 рік?», «Які обмеження щодо максимального розміру допомоги по безробіттю передбачені під час дії воєнного стану у 2023 році?», «Всі українці об’єднані однією метою – наблизити Перемогу», «Медзаклади Кіровоградщини потребують працівників», «Служба зайнятості: допомагаємо українським дітям, які постраждали від російської агресії».

 

для роботодавців:

«Українцям пропонують компенсацію витрат на релокацію бізнесу».


 

«Всі українці об’єднані однією метою – наблизити Перемогу»

 

Попри воєнний стан, чимало підприємців не тільки продовжують розвивати свій бізнес, підтримуючи економіку держави, а й створюють нові робочі  місця, аби дати роботу тим, хто її шукає.  Чимало й тих, хто робить перші кроки у бізнесі та намагаються втілили власні бізнес-ідеї у реальність. На допомогу їм приходять урядові ініціативи, серед яких і грантова програма «єРобота».

Вже понад 40 підприємців, які проживають на Кіровоградщині, реалізували свої ідеї завдяки урядовій програмі.

Нещодавно серед переможців опинилося й приватне підприємство «Антураж А», директором якого є Наталія Тарасенко. Підприємство займається рекламою та виготовленням різноманітної брендованої продукції.

Зі слів Наталії Сергіївни, підприємство не стоїть на місці і впроваджує у виробництво новітні технології, вживає заходів щодо розширення асортименту рекламної продукції, аби задовольнити потреби споживача.

Тому, дізнавшись про урядову грантову програму, засновники підприємства вирішили нею скористатися та придбати технологічне  обладнання, яке дасть можливість не тільки підвищити якість продукції, а й прискорити її виготовлення. 

До складання бізнес-плану підійшли зважено. Проаналізували попит споживачів сувенірних та брендованих товарів, фактори, які впливають на її реалізацію, вивчили досвід провідних лідерів з виготовлення рекламної  продукції з натуральних екоматеріалів і зробили висновок, що є потреба у ріжучому плотері, планшетному термопресі та іншому обладнанні.

Складений бізнес-план та всі розрахунки щодо витрат, які заплановані для реалізації задуманого, Наталія Тарасенко презентувала фахівцям обласного центру зайнятості.  

Звісно, за словами Наталії, для роботи на новому обладнанні підприємству потрібні будуть працівники, тому у планах – створення нових робочих місць. Це будуть оператори цифрового друкування.

«Нині всі українці об’єднані однією метою – наблизити Перемогу, кожен має для цього робити все можливе. Ось і я, як керівник підприємства, не залишаюся осторонь: ми продовжуємо працювати, розвивати виробництво, застосовувати нові технології, створювати нові робочі місця – ці фактори піднімуть нашу економіку і сприятимуть її зміцненню», - говорить Наталія Сергіївна.   

Ви маєте бізнес-ідею, але ще не скористалися можливістю отримати мікрогрант? Скоріш ознайомлюйтеся з умовами надання гранту за посиланням https://cutt.ly/WXk8T37 Якщо у вас є запитання щодо отримання мікрогрантів, телефонуйте за номером: (0522) 32 28 41. Також ми є й у Telegram-каналі https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


 

Служба зайнятості: допомагаємо українським дітям, які постраждали від російської агресії

 

Державна служба зайнятості долучилася до благодійного NFT-проєкту, завдяки якому створено вже 10 000 анімаційних персонажів  про людей, які захищають та підтримують Україну. 

Цей захід досить незвичайний, оскільки реалізується у сфері високих цифрових технологій. NFT — це тип цифрових активів, створених на сучасній технології блокчейн, що дозволяє володіти товаром, який існує виключно в Інтернеті, наприклад у вигляді зображення, анімації чи відео, водночас засвідчуючи його оригінальність. При цьому, вартість таких активів з часом може зростати, а тому  NFT може купуватись і продаватись як об'єкт інвестування. 

12 грудня 2022 року  стартував продаж перших благодійних NFT з колекції Bee Ukrainian  на сайті,  які після створення потрапляють на платформу OpenSea

 Кожен охочий має можливість придбати NFT, долучаючись у такий спосіб до закупівлі вітамінів й ліків для дітей.


Українцям пропонують компенсацію витрат на релокацію бізнесу

Компенсація до 30 000 євро призначена на релокацію українському малому та середньому бізнесу, який релокований у більш безпечні регіони України.

Розмір до 30 000 євро на одну компанію. Допомога також включає гранти на загальну суму 2,4 млн євро.

Профінансують витрати повʼязані з:

  • транспортуванням обладнання, сировини та готової продукції; пакуванням, демонтажем, налагодженням, ремонтом, орендою та придбанням обладнання;
  • використанням приміщень: до одного місяця оренди, інженерні або ремонтно-будівельні роботи у приміщеннях для зберігання обладнання та виробництва. 

Термін подання заявок – до 31 січня 2023 року.

Подати заявку можна за посиланням: https://form.jotform.com/223342545115044


Медзаклади Кіровоградщини потребують працівників

 

На Кіровоградщині сьогодні найбільш затребуваними спеціалістами є медичні працівники.

Станом на 12 січня 2023 року у базі даних Кіровоградського обласного центру зайнятості  понад 100 вакансій у сфері охорони здоров’я.

Робота є для лікарів різних профілів, сестер медичних, фельдшерів, молодших медичних сестер та молодших медичних братів.

Роботодавці потребують професіоналів за фахом: лікар загальної практики-сімейний лікар, лікар-акушер-гінеколог, анестезіолог, гастроентеролог, ендокринолог, кардіолог, лікар-інфекціоніст, отоларинголог, хірург, педіатр, психіатр, терапевт, сестра медична (брат медичний) тощо.

Заробітна плата лікарів до 28 тис. грн, сестер медичних та братів медичних – до 7 тис. грн.

Є пропозиції роботи – з наданням житла.

Медпрацівників потребують у різних районах області.

Якщо Вас зацікавили вакансії у сфері охорони здоров’я, не вагайтесь – звертайтеся до центру зайнятості, філії обласного центру зайнятості або її структурного підрозділу за місцем вашого перебування

 Контакти тут:  http://surl.li/egjvp.

Всі пропозиції роботи дивіться:

Маєте інші питання зі сфери зайнятості, пропонуємо для спілкування наш Telegram-канал https://t.me/dcz_kir.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Яка максимальна вартість ваучера встановлена на 2023 рік?

 

 Вартість ваучера встановлюється у межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом. Це визначено ст. 30 Закону України «Про зайнятість населення».

Розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб визначається в державному бюджеті. Такий розмір станом на 01 січня 2023 року становить 2 684 грн. Це визначено статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік». Також зазначаємо, що цей розмір визначений в цілому на рік.

Отже вартість ваучера не може перевищувати в 2023 році 26 840 грн.

Ознайомитися з іншою інформацією про ваучери можна на вебсторінці Державного центру зайнятості у розділі “Навчання” - “Ваучери”.

За деталями щодо організації професійного навчання звертайтеся до Кіровоградського обласного центру зайнятості за тел. (0522) 32 13 28 або до філій чи їхніх структурних підрозділів  за місцем вашого перебування.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


 

 

Які обмеження щодо максимального розміру допомоги по безробіттю передбачені під час дії воєнного стану у 2023 році?

 

Під час дії воєнного стану максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року (п. 3-3 прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»).

Розмір мінімальної заробітної плати станом на 01 січня 2023 року становить 6 700 грн (ст. 8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік»).

Враховуючи вищевказане, під час дії воєнного стану в 2023 році максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати 6 700 грн.

Є питання щодо призначення допомоги по безробіттю або інші питання, пов'язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до обласного центру зайнятості, філій чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування або телефонуйте на «гарячу лінію» обласного центру зайнятості https://cutt.ly/HMAUMJQ

 

#служба_зайнятості #Правовий_порадник_шукача_роботи #питання_відповіді