Фото без опису

      Добровеличківська районна філія Кіровоградського обласного центру зайнятості надає для розміщення інформаційні матеріали:

для шукачів роботи:

      «4 тис. доларів пропонують жінкам на оплату послуг для розвитку власної справи», «На Кіровоградщині є потреба у сімейних лікарях», «За програмою мікрогрантів ухвалено вже понад 1100 позитивних рішень», «Пропонуємо вашій увазі добірку корисних посилань щодо отримання мікрогрантів», «Мрієте запустити власний застосунок чи YouTube-канал? Долучайтеся до навчання», «Як отримати новий фах, який дозволить працювати будь-де?», «Що треба знати безробітним Кіровоградщини, аби гарантувати собі гідну пенсію?».

для роботодавців:

      «У які строки має бути подана звітність про вакансії?», «Більше 100 млн грн уже компенсували підприємцям за працевлаштування переселенців».


 

Мрієте запустити власний застосунок чи YouTube-канал? Долучайтеся до навчання

Хочете створювати такі ж корисні та зручні застосунки, як Дія, та спрощувати життя до кількох кліків у смартфоні? Шукаєте себе у новій професії або в одній із найпривабливіших сфер бізнесу — продуктовому IT? Вже маєш ідею свого продукту?

Запускаємо перший всеукраїнський освітній курс «Створення та розвиток IT-продуктів», де всі охочі зможуть здобути необхідні знання про те, як працюють сучасні продуктові ІТ-компанії та як запустити власний цифровий продукт!

В Україні більш ніж 1 000 продуктових компаній, 5 із яких оцінюють у понад мільярд доларів. Українські продуктові IT-компанії входять у світові топи.

Проходьте віртуальний курс-стажування від Genesis, щоб дізнатися більше про продуктові ІТ-компанії, інноваційні професії та бізнес-складову створення успішних цифрових продуктів!

Долучитися до навчання можна на платформі Дія.Цифрова освіта.


4 тис. доларів пропонують жінкам на оплату послуг для розвитку власної справи

 

CSR Ukraine та її платформа Career Hub в рамках програми «Мріємо та діємо» створили жіночий підприємницький онлайн-хаб UWE_Hub (Ukrainian Women Entrepreneurs Hub) для жінок в Україні та за її межами, які вимушено виїхали після 24 лютого 2022 року, мають власну справу, або лише планують її розпочати чи перемістити територіально.

Програма проходитиме онлайн з 1 вересня по 14 жовтня 2022 року.

Навчальна програма складається з:

  • 6 онлайн-лекцій та практичних занять;
  • роботи над індивідуальними бізнес-планами;
  • інформації щодо відео-пітчингу.

Фінальним заходом програми є Pitching Night з зірковими гостями, під час якого буде обрано 3 переможниці, яких буде нагороджено призами у розмірі 4 000 USD на оплату послуг для розвитку власної справи.

Дедлайн реєстрації - 1 вересня.

Подати заявку на участь, заповніть реєстраційну форму за посиланням: https://is.gd/i7borS

Пропонуємо вашій увазі добірку корисних посилань щодо отримання мікрогрантів:

Подати заяву можна тут: (https://is.gd/KT7RoW). 

Нагадаємо. З 1 липня стартувала державна програма «єРобота», яка має на меті допомогти незайнятим громадянам створити власний бізнес або розвивати вже налагоджену підприємницьку діяльність. З програмами розвитку підприємництва можна ознайомитись на сайті Кіровоградського обласного центру зайнятості: https://cutt.ly/jCxzpts.

Виникла необхідність у консультації щодо мікрогрантів? Телефонуйте за номером: (0522) 32-28-41 або задавайте питання у Telegram-каналі Кіровоградського обласного центру зайнятості t.me/dcz_kir.

Якщо ж у вас є питання, що стосуються сфери зайнятості, можете звернутися до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, розміщеними тут: https://cutt.ly/oJ8G2q9.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Що треба знати безробітним Кіровоградщини, аби гарантувати собі гідну пенсію?

 

Серед інформаційних заходів, які  проводять фахівці Державної служби зайнятості із залученням соціальних партнерів, - групові консультації для безробітних громадян, у т.ч. й для осіб передпенсійного віку.

Мета цих заходів інформувати безробітних громадян про зміни у законодавстві щодо зайнятості та пенсійного забезпечення, а також новації у напрямку надання соціальних послуг. Ефективним інструментом є проведення спільних заходів із соціальними партнерами.

До прикладу, у Добровеличківській районній філії обласного центру зайнятості традиційно проводяться такі заходи із представниками відділу обслуговування громадян (сервісного центру) управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

Про що дізнаються безробітні на таких заходах:

  • умови набуття страхового стажу;
  • вимоги до визначення права для виходу на пенсію за віком;
  • перелік необхідних документів для призначення пенсії;
  • зарахування до страхового стажу періоду перебування на обліку в центрі зайнятості;
  • електронні послуги, які надає як Державна служба зайнятості так і органи Пенсійного фонду України;
  • переваги задекларованої  праці та отримання легальної заробітної плати;
  • звільнення осіб, які досягли пенсійного віку, переведення, відновлення втрачених документів та інші питання, пов'язані з реалізацією права на працю.

У ході спілкування усі часники заходу мають змогу отримати ґрунтовні консультації та вичерпні відповіді на поставлені запитання.

Бажаєте отримувати актуальну та корисну інформацію? Запрошуємо на заходи, які організовують фахівці Державної служби зайнятості. Орієнтовний графік тут: https://cutt.ly/aXcMbjP.

Є питання сфери зайнятості? Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії обласного центру зайнятості або за номерами, вказаними тут: https://cutt.ly/BXcMTzn.

Ви зараз у пошуку роботи? Перегляньте актуальні пропозиції роботи тут: https://is.gd/LQ66ql або у Telegram «Робота зараз: Державна служба зайнятості» https://t.me/worknowdcz.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Більше 100 млн грн уже компенсували підприємцям за працевлаштування переселенців

З квітня Уряд запровадив програму компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб — за кожного працевлаштованого з числа ВПО держава виплачує підприємцю 6 500 грн впродовж 2 місяців.

Згідно умов програми, компенсація надається роботодавцю, який взяв на роботу ВПО із заробітною платою не меншою за мінімальну (6500 грн), перебуває на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, подав податкову звітність за 4 квартал 2021 р. або весь 2021 р. та не є неприбутковою організацією.

Щоб отримати кошти, роботодавець має укласти трудовий контракт з внутрішньо переміщеною особою та зареєструвати дані про неї на Порталі Дія. Через 5 днів підприємцю необхідно подати заявку на отримання компенсації разом із документами, що підтверджують виплату зарплати та відрахування.

Детальніше: https://cutt.ly/pVwSUqD

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


За програмою мікрогрантів ухвалено вже понад 1100 позитивних рішень

Державна служба зайнятості опрацювала заяви, подані у четвертому  періоді  (з 8 по 21 серпня 2022 року).

У рамках реалізації державної програми «єРобота» щодо отримання мікрогранту на створення або розвиток бізнесу позитивне рішення прийнято по 154 заявниках. 

Більш детально з переліком заявок-переможців можна ознайомитись тут: https://www.dcz.gov.ua/sites/default/files/m-gr.pdf.

Середній розмір гранту - понад 231 тисяча гривень . 

І найголовніше: очікуємо створення близько 3000 нових робочих місць.

Успішні приклади бізнесів, які вже працюють – https://is.gd/zYTm1y.

Нагадуємо, уже сьогодні стартує шоста хвиля. Маєте ідею та бізнес-план долучайтесь до когорти українських підприємців - успішних, відповідальних та небайдужих.

Подайте заяву https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu вже зараз!

Виникла необхідність у консультації щодо мікрогрантів? Телефонуйте за номером: (0522) 32-28-41 або задавайте питання у Telegram-каналі Кіровоградського обласного центру зайнятості t.me/dcz_kir.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Питання – відповідь

У які строки має бути подана звітність про вакансії?

Інформація про попит на робочу силу (вакансії) має подаватися роботодавцем з дня виникнення в нього потреби в підборі працівників з дати відкриття вакансії (не пізніше ніж через три робочі дні з дати її відкриття). Такою датою є наступний день після створення нового робочого місця чи припинення трудових відносин з працівником, робоче місце якого стає вакантним, або дата, починаючи з якої може бути укладений трудовий договір з найманим працівником.

Це передбачено пунктом 1.5 розділу I Порядку подання форми звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)», затвердженого наказом Міністерства економіки України від 12.04.2022 № 827-22, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25.05.2022 за № 565/37901.

Нагадаємо, що з 07 липня цього року застосовується нова форма звітності про вакансії № 3-ПН. Все про форму звітності тут: https://cutt.ly/mX8EHv8.

Є питання сфери зайнятості? Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, розміщеними тут: https://cutt.ly/oJ8G2q9.

Крім того, ми є у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Як отримати новий фах, який дозволить працювати будь-де?

 

Отримати новий фах можна на даних платформах: 

- ITVDN ( https://itvdn.com/ua/landing/free-for-ukraine ), освітній онлайн-ресурс для програмістів, який надає українцям безкоштовний доступ до своїх матеріалів за напрямками Java, C#/.NET, FrontEnd, Python, Node.js, Ruby&Rails, ASP.NET MVC, PHP, Unity Game Dev., C++, мобільна розробка для Android, iOS, тестування та інші на 30 днів;

- освітня платформа Coursera (https://refugees.coursera.org/), яка налічує понад 5200 курсів і 2200 проєктів від більш ніж 200 провідних університетів і компаній, відкрила безплатний доступ для українців до всіх курсів на платформі;

- соціогуманітарний факультет Projector Humanitarium ( https://prjctr.com/course?gid=10&type=video ) онлайн-інституту Projector Institute надав доступ до 12 відеокурсів про філософію, соціологію, мистецтвознавство, дизайн, літературу, рекламу. Безкоштовно переглянути лекції можна «до перемоги України та ще місяць після». Щоб отримати доступ, натискайте «придбати відео курс», реєструйтеся, вказуйте в рядку «подарунковий код» — 0688-5072;

- платформа Campster ( https://www.thecampster.com/ua/course ) відкрила багато безкоштовних відеокурсів, зокрема, про різні напрямки інтернет-маркетингу та з вивчення іноземних мов.

- «Марафон культурних практик ( https://cases.media/creativepractice/marathon )» відкрив безкоштовні онлайн-лекції та майстер-класи від української фахової спільноти: про дизайн, інтерфейси, саморозвиток, фриланс з 4 квітня і до нашої перемоги;

- платформа Collaborator ( https://webinars.collaborator.pro/ ) проводить безкоштовні вебінари, які допоможуть українцям знайти своє місце в IT-галузі.


На Кіровоградщині є потреба у сімейних лікарях

 

Маєте медичну освіту? Володієте знаннями у різних областях медицини? Наразі на Кіровоградщині відкриті вакансії на посаду «Лікар загальної практики – сімейний лікар».

До 20 000 гривень заробітної плати пропонують роботодавці працівникам цієї галузі.

Насамперед серед обов’язків – своєчасна діагностика й лікування захворювань в амбулаторних умовах, денних і домашніх стаціонарах  в межах компетенції лікаря.

Готові до співпраці зі своїми майбутніми пацієнтами? За більш детальною інформацією звертайтеся до фахівців Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості, Добровеличківської, Маловисківської та Голованівської районних філій обласного центру зайнятості.

Контакти тут: https://cutt.ly/OJ48QYR.

Актуальні пропозиції роботи дивіться тут: https://is.gd/LQ66ql або у телеграм-каналі «Робота зараз: Державна служба зайнятості» https://t.me/worknowdcz

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості