На Кіровоградщині потрібні сантехніки

Санітарно-технічні комунікації – це «кровоносні судини» кожного приміщення, яким проходить вода, газ, тепло. Прокладають, встановлюють і ремонтують водяні, опалювальні, каналізаційні і газові системи, спостерігають за її експлуатацією слюсарі-сантехніки та робітники з комплексного обслуговування й ремонту будинків.

Чи має право роботодавець вимагати від працівника довідку про стан сім’ї та відсутність вагітності у жінок?

Відповідно до статті 25 Кодексу законів про працю України при укладенні трудового договору забороняється вимагати від осіб, які влаштовуються на роботу, відомості про їх партійну і національну приналежність, походження, реєстрацію місця проживання чи перебування та документи, подання яких не передбачено законодавством.

Професійний відбір: як служба зайнятості підбирає роботодавцям найкращих кандидатів

Одним із напрямів роботи служби зайнятості з роботодавцями є послуги з організації та проведення професійного відбору працівників відповідно до вимог конкретного виду професійної діяльності  та посади.

Як уникнути помилок під час пошуку роботи?

Під час пошуку роботи кожен із нас хоче, щоб все пройшло без ускладнень. Але часто трапляється так, що ти не в змозі врахувати всі форс-мажори і, хочеш того чи ні, робиш помилки. Помилки – це пунктуаційні знаки в житті, без яких, як і в тексті, не буде сенсу. Ніхто не застрахований від них, адже все наше життя – це постійне навчання та збагачення досвіду. Тож, щоб мінімізувати кількість помилок – скористайся нашими порадами.

Який розмір штрафних санкцій передбачено чинним законодавством у разі невиконання роботодавцем протягом року квоти для працевлаштування громадян?

Відповідно до частини другої статті 53 Закону у разі невиконання роботодавцем протягом року квоти для працевлаштування громадян, зазначених у частині першій статті 14 Закону (категорії громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню), з нього стягується штраф за кожну необґрунтовану відмову у працевлаштуванні таких осіб у межах відповідної квоти у двократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення.

Які послуги можуть отримати мешканці Кіровоградщини у службі зайнятості?

Відповідно до статті 7 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» видами соціальних послуг за цим Законом та Законом України «Про зайнятість населення» є: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ