Створення безпечних та нешкідливих умов праці на підприємствах Кіровоградської області ‒ запорука ефективного функціонування системи управління

Одним із напрямків роботи фахівців головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області є розповсюдження та популяризація серед роботодавців та найманих працівників підприємств та установ позитивного досвіду ефективного функціонування системи управління охороною праці.

ПРОФІЛАКТИКА ГРИПУ ТА ГРВі

Профілактиці грипу та ГРВІ в усіх країнах приділяють велику увагу. Це обумовлено тим, що ці хвороби лідери серед усіх інфекційних захворювань. Так, на частку грипу та ГРВІ в Україні припадають не менше 90% випадків усіх інфекційних захворювань.

Радон: ризик і захист

Донедавна вважалося, що головну небезпеку для здоров’я людини становлять, насамперед, три чинники: забруднені повітря, вода і ґрунт. Зараз до них додається радон. Причому, якщо від загазованого повітря вулиць можна зачинити вікна у своєму домі, можливо встановити очисник повітря, то від радону у такий спосіб не заховаєшся.

У 2024 році збільшено розміри страхових виплат

Нагадуємо, що нарахування щомісячних страхових виплат, які призначені у січні 2024 року, буде проведено у наступному місяці (лютий 2024 року). Тож, які розміри сум взяті за основу для розрахунку для осіб, які матимуть на них право у січні 2024 року?

Профілактика травматизму при ожеледиці

Зима – період підвищеного травматизму. Причиною цього стає ожеледиця, ранній початок темноти, слизьке взуття. Ожеледиця в холодну пору року явище часте. Вона змушує бути уважними абсолютно всіх громадян, адже ризик травмування коли під ногами слизько, є надто високим. Головні причини цих травм — падіння на слизькій дорозі, тротуарі, сходах, їзда на велосипеді під час ожеледиці.

Соціальні внески – 2024: скільки коштує місяць страхового стажу?

Страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню і за який щомісяця сплачено страхові внески (22 % від офіційно нарахованої заробітної плати).

ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО ВИХІД НА ПЕНСІЮ У 2024 РОЦІ?

Пенсія за віком призначається після досягнення особою 60-річного віку та за наявності необхідного страхового стажу, що визначено статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ