Новини служби зайнятості на 20.03.2024

Добровеличківське управління Новоукраїнської філії Кіровоградського обласного центру зайнятості надає інформаційні матеріали :

Авто для військових

Відбулась передача автомобіля для військовослужбовців 35-ї окремої бригади морської піхоти, який днями відправився на Херсонський напрямок, допомагати нашим незламним захисникам. Це дасть змогу військовим швидше та якісніше виконувати поставлені завдання, що не може не тішити.

Де родинам загиблих захисників і захисниць України отримати безоплатно допомогу юриста чи адвоката

Родичі загиблих ветеранів війни, Захисників і Захисниць України можуть потребувати допомоги у розв’язанні юридичних питань. Отримати професійну юридичну допомогу можна, звернувшись до системи безоплатної правничої допомоги — це право гарантоване Законом України «Про безоплатну правничу допомогу». Як зазначили у пресслужбі системи БПД, у 2023 році до них надійшло понад 3,1 тисячі звернень членів родин загиблих. У 572 випадках для розв’язання питання доводилось звертатися до суду — допомога зі зверненням до суду також безоплатна.

Перерахунок пенсій з 1 березня 2024 року у зв’язку зі зміною розміру прожиткового мінімуму

Крім індексації пенсій, з 1 березня 2024 року головним управлінням автоматично проведено перерахунки пенсій та підвищень, розмір яких залежить від прожиткового мінімуму (нагадуємо, з 01.01.2024 розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, зріс із 2 093 грн до 2 361 грн). Тобто у березні пенсіонери області отримають збільшений розмір пенсії з урахуванням і індексації, і перерахунку у зв’язку зі зміною розміру прожиткового мінімуму.

210-річчя від дня народження Тараса Шевченка

Щороку, 9 березня українці по всьому світу святкують День народження Тараса Григоровича Шевченка – великого Кобзаря, видатного українського поета та художника.

Страхові виплати теж проіндексовано!

З 1 березня 2024 року проіндексовано не тільки пенсії, а й страхові виплати. Постановою Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2024 року № 185 “Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2024 році” визначено, що у 2024 році перерахунок щомісячних страхових виплат теж проводиться із застосуванням коефіцієнта 1,0796.

З 1 березня 2024 року встановлено додаткові гарантії мінімальних пенсійних виплат

Крім індексації пенсій, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2023 року № 185 “Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2024 році” головним управлінням Пенсійного фонду України в Кіровоградській області було проведено перерахунок пенсійних виплат певним категоріям пенсіонерів.

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ