Пільги на ЖКП ‒ 2024

У пільговиків, які протягом минулого року одержували пільгу з урахуванням доходу, право на виплату закінчилось 31 грудня 2023 року (Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сімʼї, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 389).

Маємо добрі новини

Вчора, 13 лютого 2024 року, відбулась передача автомобіля для військовослужбовця 121 бригади, 178 батальйону, 2 роти Лиходід Богдана, який разом з побратимами стримує супротив ворожої орди та її найманців та повсякдень наближають всіма омріяну ПЕРЕМОГУ.

Спільний проект Мінсоцполітики та Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП) щодо додаткової соціальної підтримки осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю

Постанова КМУ №110 від 02.02.2024 «Про реалізацію спільного із Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй проекту стосовно додаткових заходів із соціальної підтримки осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю»

Увага - колодязна вода не завжди безпечна!

Найбезпечнішою для здоров’я людини за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками є артезіанська вода, яка подається населенню із глибин водоносного горизонту.

УВАГА ! На території області зареєстровано випадок "пташиного" грипу

12 січня до Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградськім області надійшло повідомлення про загибель свійської птиці в двох приватних домоволодіннях у с. Новий Стародуб Петрівської територіальної громади Олександрійського району. Станом на 14 січня було зареєстровано 111 загиблих птахів (91 голова курей. 20 голів качок). У наявної в домоволодіннях живої птиці спостерігаються клінічні ознаки пташиного грипу, а саме: відмова від корму і а води, пригнічений стан, діарея та витікн ексудату (рідини) з дзьоба. У загиблих птахів виявлені ціаноз гребня, крововиливи на селезінці, серці, печінці, геморагічне запалення кишечника, запалення яйцеводів. В ході епізоотичного розслідування ветеринарні фахівці здійснили відбір патологічного матеріалу для дослідження в Кіровоградській та Черкаській регіональних державних лабораторіях Держпродспоживслужби. За результатами досліджень виявлено РНК вірус пташиного грипу типу А субтипу H5N1 та підтверджено діагноз. Для мінімізації ризиків занесення грипу птиці в особисті господарства власники птиці повинні дотримуватись таких профілактичних заходів:

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ