Зроблено в Україні

У складних обставинах повномасштабного вторгнення та безлічі викликів, які воно принесло, для України життєво важливо, аби бюджет країни працював для розвитку бізнесу та бізнес брав участь у забезпеченні потреб держави. Тут дороговказом може стати народне прислів’я: «свій до свого по своє».

На Кіровоградщині 22 тисячам працюючих пенсіонерів перерахують пенсії

З 1 квітня 2024 року без додаткового звернення особи буде проведено перерахунок пенсій, передбачений абзацом п’ятим частини четвертої статті 42 Закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

У квітні щочетверга на прямому зв’язку пенсійна служба області

Щочетверга з 11.00 до 12.00 у головному управлінні за номером “гарячої” телефонної лінії (0522) 33-04-41 роз’яснення та консультації з питань, що належать до сфери діяльності Пенсійного фонду України, надають керівники структурних підрозділів.

До уваги роботодавців: подбайте про майбутнє працівників – зробіть перший крок до е-трудової

Наразі триває п’ятирічний перехідний період, який завершиться у червні 2026 року, для формування електронних трудових книжок. З часу запровадження обліку трудової діяльності працівників у електронному вигляді страхувальниками області до Пенсійного фонду України подано скан-копії паперових трудових книжок та інших документів про страховий стаж щодо майже 61 тис. працівників. Тобто лише третина працівників регіону має актуалізовану електронну трудову.

Робоча нарада

22 березня 2024 року керівництвом сільської ради було проведено нараду з старостами старостинських округів, керівником відділу освіти та директором КЗ " Піщанобрідський академічний ліцей".

Збільшено мінімальний розмір пенсій особам з інвалідністю внаслідок війни

Постановою Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2024 року № 185 “Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо  підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2024 році” визначено не тільки механізм індексації пенсій та страхових виплат, а й внесено зміни до деяких постанов. Зокрема збільшено мінімальні розміри пенсій особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій.

Орден "За мужність"

Відповідно до Указу Президента "Про відзначення державними нагородами України" за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено:

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ