Фото без опису

Добровеличківська районна філія Кіровоградського обласного центру зайнятості надає оновлені інформаційні матеріали:

для шукачів роботи:

      «Інформаційна гігієна: як користуватися соцмережами, аби вони не використовували вас?», «Виш-переселенець у Кропивницькому проведе День відкритих дверей», «Підприємствам Кіровоградщини потрібні майже 40 слюсарів», «Роботодавці Кіровоградщини потребують півтора десятка бухгалтерів», «Декоративна штукатурка: види, особливості та поради фахівців – про все це на курсах!», «На Кіровоградщині є робота для кухарів», «Провідні сайти з пошуку роботи України відтепер працюють разом», «Електрогазозварник: здобувайте професію за підтримки служби зайнятості».

 

для роботодавців:

      «Які зміни відбулись у законодавстві з питань надання допомоги по частковому безробіттю?», «Близько 1 млн грн отримають роботодавці, які звернулися за компенсацією».


 

Роботодавці Кіровоградщини потребують півтора десятка бухгалтерів

 

Підприємства, установи та організації Кіровоградської області потребують 15 бухгалтерів. Заробітна плата, яку пропонують роботодавці таким фахівцям, становить від 6 500 до 16 000 гривень.

Такі вакансії зареєстровані в Кіровоградському та Олександрійському міськрайонних центрах зайнятості, Знам’янській міськрайонній, Гайворонській, Голованівській і Петрівській районних філіях Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Якщо ви знаходитеся в пошуку роботи, запрошуємо відвідати сайт Кіровоградського обласного центру зайнятості та ознайомитись з іншими наявними вакансіями за посиланням: https://is.gd/LQ66ql.

Крім того, завдяки чат-боту державної служби зайнятості у Telegram @DCZWorkNowBbot ви тепер можете самостійно оформити підписку на останні вакансії за регіоном або галуззю.

Для цього достатньо знайти та запустити наш чат-бот @DCZWorkNowBbot і  послідовно обрати розділи: «Громадянам» – «Пошук роботи» і підписатися на розсилку за регіоном чи галуззю.


Виш-переселенець у Кропивницькому проведе День відкритих дверей

Фото без опису

Донецький державний університет внутрішніх справ у Кропивницькому проводить День відкритих дверей.

Під чaс зaхoду відвідувaчі дізнaються пpo:

  • oсoбливoсті вступнoї кaмпaнії 2022 poку;
  • спeціaльнoсті, зa якими відбувaється oсвітня діяльність зaклaду;
  • всe, щo нeoбхіднo для вступу;
  • пopядoк oфopмлeння oсoбoвих спpaв для мaйбутніх куpсaнтів;
  • тepміни вступнoї кaмпaнії для бaкaлaвpів тa мaгістpів.

 

Тож, якщо ви стоїте на порозі вибору професії, маєте бажання втілити в життя найкращі професійні плани та пишатися європейською освітою, відвідайте День відкритих дверей Донецького державного університету внутрішніх справ.

Захід відбудеться 26 травня 2022 року o 14.00 зa aдpeсoю: м. Кропивницький, вул. Вeликa Пepспeктивнa, 1.

 

За додатковою інформацією звертайтеся за телефонами:

097 907 01 07; 066 678 78 80; 068 427 92 60.


Провідні сайти з пошуку роботи України відтепер працюють разом

 

Забезпечити роботою українців в умовах війни можливо, лише працюючи злагоджено, об’єднавши зусилля всіх зацікавлених сторін – бізнесу, держави та шукачів роботи.

23 травня підприємства – власники сайтів Work.ua, robota.ua, grc.ua – сайт з пошуку роботи, novarobota.ua, pidbir.com та Державна служба зайнятості за участі Міністерства економіки України як організатора підписали договір про співпрацю та інформаційну взаємодію.

Мета – створення на ресурсах Державної служби зайнятості національного інформаційного порталу з єдиною базою вакансій, що будуть оновлюватися в режимі реального часу.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Близько 1 млн грн отримають роботодавці, які звернулися за компенсацією

 

На Кіровоградщині станом на 23 травня 2022 року 94 роботодавці подали документи для отримання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування 157 внутрішньо переміщених осіб унаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Переважна кількість – юридичні особи, які використовують найману працю. Обласним центром зайнятості ухвалено 100 рішень.

П’ятьом роботодавцям уже перерахували 156 тис. грн, іншим – здійснено замовлення на суму 910,0 тис. грн. Фінансування очікується після закінчення верифікації.

Довідково. Для одержання додаткової інформації щодо отримання такої фінансової допомоги від держави представникам бізнесу необхідно звернутись до центрів зайнятості або філій обласного центру зайнятості за місцем їх реєстрації як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Інструкція з отримання компенсації витрат роботодавцю на оплату праці за працевлаштування ВПО за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/kompensaciya-robotodavcyam-za-vpo

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Декоративна штукатурка: види, особливості та поради фахівців – про все це на курсах!

 

Що таке структурна, фактурна, венеціанська та мінеральна штукатурка? Як підготувати поверхню під декоративну штукатурку? Як правильно наносити шари та здійснювати обробку оштукатурених поверхонь? Про це та інше ви матимете змогу дізнатися на курсах цільового призначення за навчальною програмою «Декоративна штукатурка», які проводитимуть викладачі Одеського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Навчання стартує 30 травня 2022 року. Термін навчання – 0,5 міс.

Умовами направлення на навчання є:

  • освіта професійно-технічна;
  • вік особи не менше 18 років;
  • медична довідка.

Нагадаємо: якщо ви безробітний, професійне навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Інформацію про інші професії, які можна здобути за сприяння служби зайнятості, дізнавайтеся у відділі організації профнавчання Кіровоградського обласного центру зайнятості за  тел. (0522) 32-13-28.

Крім того, обласний центр зайнятості має власний Telegram-канал, що створений для обміну повідомленнями з клієнтами Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград https://t.me/dcz_kir


На Кіровоградщині є робота для кухарів

Заклади харчування Кіровоградської області потребують близько 10 кухарів. Щодо зарплати, то роботодавці готові платити своїм працівникам від 6 500 до 9 730 гривень.

Якщо ви перебуваєте у пошуку роботи та маєте бажання працевлаштуватися за професією кухаря, звертайтеся до Кіровоградського та Олександрійського міськрайонних центрів зайнятості, Світловодської міськрайонної і Новоархангельської районної філій Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Нагадаємо, що служба зайнятості має можливість навчити за професіями, затребуваними на ринку праці. З графіком навчання можна ознайомитися тут: https://cutt.ly/JeLGmou.

А також, щоб дізнатися про інші вакансії, перейдіть за посиланням: https://is.gd/LQ66ql на сайт Кіровоградського обласного центру зайнятості чи за допомогою чат-боту державної служби зайнятості у Telegram @DCZWorkNowBbot самостійно оформте підписку на останні вакансії за регіоном або галуззю.


Електрогазозварник: здобувайте професію за підтримки служби зайнятості

 

Ви хочете стати фахівцем, який здійснює зварювання різних виробів з металу, а ще бути затребуваним на ринку праці? Майстерності у цій справі набути допоможе державна служба зайнятості, яка організовує професійне навчання за професією «Електрогазозварник».

Розпочинається навчання 30 травня 2022 року на базі Львівського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, триватиме 6 місяців.

Умови направлення на навчання:

  • повна або базова загальна середня освіта;
  • вік особи не менше 18 років;
  • медична довідка з допуском до професії.

Варто зауважити, що для безробітних громадян, які зареєстровані в службі зайнятості, професійне навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Якщо вас зацікавила інформація, деталі дізнавайся у відділі організації профнавчання Кіровоградського обласного центру зайнятості за                                      тел. (0522) 32-13-28 або зверніться до найближчого центру зайнятості за місцем вашого перебування.

Довідково. Станом на 23 травня підприємства Кіровоградщини потребують 13 електрогазозварників.


Які зміни відбулись у законодавстві з питань надання допомоги по частковому безробіттю?

 

07 травня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану», яким внесено зміни до Закону України «Про зайнятість населення». Зокрема, статтю 47 викладено в новій редакції, а статтю 47-1 – виключено.

Нагадаємо, що зазначеними статтями були врегульовані питання надання допомоги по частковому безробіттю (стосується найманих працівників роботодавців, які займаються виробництвом) та допомоги по частковому безробіттю на період дії карантину (відповідно).

Чинна редакція статті 47 Закону України «Про зайнятість населення» передбачає, що допомога по частковому безробіттю – це вид державної підтримки застрахованих осіб (працівників та фізичних осіб-підприємців) у разі втрати ними частини заробітної плати (доходу) у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції (виконання робіт, надання послуг) з причин економічного, технологічного характеру, виникнення надзвичайної ситуації, введення надзвичайного або воєнного стану, встановлення карантину.

Отже, у чинній редакції статті 47 об’єднані питання надання допомоги по частковому безробіттю відносно найманих працівників роботодавців, що займаються виробництвом, найманих працівників та фізичних осіб-підприємців, що знаходяться в стані часткового безробіття внаслідок встановлення карантину та введення воєнного стану.

Для надання допомоги по частковому безробіттю Кабінету Міністрів України необхідно прийняти постанову, в якій має бути затверджено порядок, строки, розмір та критерії її надання, порядок повернення коштів такої допомоги. Після затвердження такої постанови відповідна інформація буде розміщена на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбуці.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Підприємствам Кіровоградщини потрібні майже 40 слюсарів

Слюсар аварійно-відновлювальних робіт, слюсар з експлуатації та ремонту підземних газопроводів, слюсар з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики (електромеханіка), слюсар з механоскладальних робіт, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, слюсар з ремонту рухомого складу, слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, слюсар із складання металевих конструкцій, слюсар-ремонтник та слюсар-сантехнік – саме таких працівників потребують роботодавці області.

Зарплата, яку готові платити своїм працівникам роботодавці, складає від 6500 до 14 000 гривень.

Вакансії слюсарів зареєстровано у Кіровоградському та Олександрійському міськрайонних центрах зайнятості, Світловодській та Знам’янській міськрайонних, Бобринецькій, Вільшанській, Добровеличківській, Новомиргородській та Новоукраїнській районних філіях Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Усіх, хто шукає роботу, запрошуємо відвідати сайт Кіровоградського обласного центру зайнятості та ознайомитись з іншими наявними вакансіями за посиланням: https://is.gd/LQ66ql.

Крім того, завдяки чат-боту державної служби зайнятості у Telegram @DCZWorkNowBbot ви тепер можете самостійно оформити підписку на останні вакансії за регіоном або галуззю.

Для цього вам необхідно знайти та запустити наш чат-бот @DCZWorkNowBbot і  послідовно обрати розділи: громадянам – пошук роботи – підписатися на розсилку за регіоном чи галуззю.


Відділ організації надання послуг роботодавцям Кіровоградського обласного центру зайнятості


Інформаційна гігієна: як користуватися соцмережами, аби вони не використовували вас?

 

Ви вірите тому, що читаєте в Інтернеті? Бажаєте вберегти себе від маніпуляцій? Тоді рекомендуємо пройти новий курс цільового призначення «Інформаційна гігієна в мережі Інтернет. Як вберегтися від маніпуляцій», який започатковано ДНЗ «Полтавський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості».

З 24 травня 2022 року стартує навчання. Навчання проходитиме дистанційно, тривалість заняття – 24 години.

Якщо бажаєте ознайомитись зі змістом навчання більш детально, рекомендуємо переглянути відео за посиланням: https://cutt.ly/DHPccNL

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості