Фото без опису

Добровеличківська районна філія Кіровоградського обласного центру зайнятості надає інформаційні матеріали:

для шукачів роботи: 
«Близько двох тисяч переселенців звернулися по допомогу у пошуку роботи до служби зайнятості», «Бажаєте якнайшвидше знайти роботу? Почніть уже зараз», «Фармацевти, штукатури та оператори заправних станцій: кому складно знайти роботу на Кіровоградщині». 

для роботодавців:
«Майже півтора мільйона гривень компенсації отримають роботодавці за працевлаштування переселенців», «Яку інформацію подає роботодавець у разі масового звільнення працівників?», «EMPOWERING WOMEN: програма розширення можливостей жіночого підприємництва знову відкрита для реєстрації»,  «Заявіть про себе: найбільший у світі конкурс “зелених” бізнес-ідей розшукує українських інноваторів», «Онлайн-опитування: роботодавці Кіровоградщини можуть заявити про потребу в кадрах на перспективу».


Заявіть про себе: найбільший у світі конкурс “зелених” бізнес-ідей розшукує українських інноваторів

 

Українські стартапи, які займаються дружніми до довкілля проєктами, можуть подати заявку на участь у найбільшому у світі змаганні «зелених» бізнес-ідей ClimateLaunchpad.

Участь братимуть стартапи з 53 країн.

Команди змагатимуться за такими напрямами:

Sustainable Mobility — бізнес-ідеї, які каталізують перехід до сталої мобільності з використанням чистої енергії.

Circular Economies — проєкти, засновані на принципах відновлення та раціонального споживання ресурсів.

Urban Solutions — рішення для громад, що перетворюють міські середовища у декарбонізовані екологічні простори.

Clean Energy — зберігання енергії, розумні електромережі, інтеграція джерел енергії, вловлювання та зменшення викидів CO2, енергоефективність.

Food Systems — проєкти, що сприяють переходу до кліматично розумного виробництва харчів.

Adaptation & Resilience — продукти або послуги, що посилюють адаптивність та здатність реагувати на зміни клімату.

Blue Economy — ідеї, які приносять користь економіці та суспільству без шкоди океанам та прибережним районам (туризм, судноплавство, виробництво енергії та корисних копалин, рибальство та аквакультура тощо).

The Next Big Thing — інновації з потенціалом глобального впливу на клімат.

Найкращі ідеї отримають до 10 тис. євро винагороди. Шістнадцять найсильніших команд півфіналу потрапляють до акселератора ClimateLaunchpad.

Подати заявку на участь необхідно до 20 червня 2022 року включно за посиланням.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


 

Майже півтора мільйона гривень компенсації отримають роботодавці за працевлаштування переселенців

 

Станом на 6 червня 2022 року 120 роботодавців Кіровоградщини подали документи для отримання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування 204 внутрішньо переміщених осіб унаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Наразі Кіровоградський обласний центр зайнятості ухвалив 135 рішень.

Із загальної кількості 25 роботодавцям уже перераховано 240,5 тис. грн, решті – здійснено замовлення на суму 1358,5 тис. грн. Тож, як тільки-но закінчиться верифікація, очікується фінансування 95 роботодавців.

Довідково. Для одержання додаткової інформації щодо отримання такої фінансової допомоги від держави представникам бізнесу необхідно звернутись до центрів зайнятості або філій обласного центру зайнятості за місцем їх реєстрації як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Інструкція з отримання компенсації витрат роботодавцю на оплату праці за працевлаштування ВПО – за посиланням https://cutt.ly/JJULj1G.

Крім того, пропонуємо доєднатися до чат-боту державної служби зайнятості у Telegram-каналі @DCZWorkNowBbot, за допомогою якого можна отримати додаткову інформацію з поширених питань.


 

Фармацевти, штукатури та оператори заправних станцій: кому складно знайти роботу на Кіровоградщині

 

На сьогоднішній день чимало громадян, маючи освіту, залишаються незайнятими та по допомогу в пошуку роботи звертаються до служби зайнятості.  Одні знаходять її швидко, а інші – не можуть реалізувати себе на ринку праці.

Тож ми з’ясуємо, фахівцям яких професій наразі складно знайти роботу.

Професії, які присутні на підприємствах регіону, але в незначних кількостях: годувальник, диспетчер, діловод, касир у банку, кондитер, концертмейстер, кореспондент, кравець, масажист, оператор заправних станцій, пічник, покрівельник, секретар, слюсар-інструментальник, фармацевт, шліфувальник, штукатур.

Професії, які відсутні на ринку праці регіону: агент страховий, адвокат, архітектор, бляхар, бортпровідник, виноградар, жокей, картограф, квіткар, кінорежисер, комівояжер, консьєрж, метрдотель, мельник, мікробіолог, оглядач гідротехнічних споруд, паркетник, перевірник судовий, селекціонер, сиророб, цукерник.

Якщо ви все ж таки не знайшли омріяну роботу за здобутим фахом, служба зайнятості пропонує професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних громадян, що сприятиме підвищенню вашої  конкурентоспроможності на ринку праці та поверненню до трудової діяльності.

З орієнтовним графіком навчання за іншими професіями, за якими передбачається організація професійного навчання безробітних громадян у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості у червні 2022 року, можна ознайомитися тут  https://cutt.ly/3Jdtth5.

З більш детальною інформацією ви  також можете ознайомитись у чат-боті державної служби зайнятості https://t.me/DCZWorkNowBbot.


 

Онлайн-опитування: роботодавці Кіровоградщини можуть

заявити про потребу в кадрах на перспективу

 

Державною службою зайнятості проводиться анкетування роботодавців про потребу в працівниках на 2022 рік, що дозволить спрогнозувати ринок праці і зреагувати на його запити.

Опитування здійснюється шляхом заповнення відповідної онлайн-анкети.

Для цього роботодавець має зайти до персонального кабінету, зареєстрованого на вебсайті державної служби зайнятості (у рубриці «Роботодавцям», підрубриці «Електронний кабінет роботодавця»), та надати лаконічні відповіді.

Звертаємо увагу, що сервіс доступний для тих роботодавців, які мають логіни та паролі для входу до персонального кабінету. Тоді ж, використовуючи власний обліковий запис, необхідно заповнити всі поля анкети.

Нагадаємо, що за допомогою «електронного кабінету роботодавця» є можливість зареєструвати вакансії, підібрати працівників та переглянути резюме шукачів роботи.

Тож не зволікайте – скористайтеся цією можливістю та долучайтеся до зазначеного опитування! Ми прагнемо, аби наша з вами співпраця була продуктивною та корисною.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


 

Питання – відповідь

 

Яку інформацію подає роботодавець у разі масового звільнення працівників?

 

Зміни, що стосуються посилення захисту прав працівників, вплинули не лише на Закон України «Про зайнятість населення», а й Кодекс законів про працю України.

Так, визначено, що роботодавець повідомляє державну службу зайнятості про заплановане вивільнення працівників.

Повідомлення має містити таку інформацію:

  • проведення консультацій з виборним органом первинної профспілкової організації;
  • заходи щодо попередження вивільнення (включаючи відомості про причини наступних звільнень);
  • середню кількість і категорії працівників;
  • кількість і категорії працівників, яких це може стосуватися;
  • строки проведення звільнення.

Повідомлення обов’язково подається і виборному органу первинної профспілкової організації. 

Якщо у вас виникли додаткові запитання, звертайтеся за номером +380934787081.

До того ж можна скористатися послугами чат-боту державної служби зайнятості у  Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


 

EMPOWERING WOMEN: програма розширення можливостей жіночого підприємництва знову відкрита для реєстрації

 

Програму розширення можливостей жіночого підприємництва запроваджено для жінок, які втратили джерела доходів для забезпечення своєї родини.

Програма впроваджуватиметься з липня 2022 року по квітень 2023 року. Вона має на меті підтримати нові та існуючі бізнеси, щоб вони стали успішними та стійкими до кризи через серію відкритих воркшопів для всіх бажаючих, дві інтерактивні підприємницькі програми, подання бізнес-ідей і менторську програму протягом шести місяців.

Хто може взяти участь: внутрішньо переміщені жінки, які проживають у Кіровоградській, Полтавській, Черкаській областях, та  жінки, які проживають у Запорізькій (підконтрольна територія), Дніпропетровській, Київській (крім м. Київ), Чернігівській, Сумській областях.

100 нових бізнес-ідей та 60 існуючих бізнесів будуть відібрані до участі в навчальній програмі, де вони навчаться, як розпочати бізнес та розробити стабільні мікропідприємства, стійкі до кризи.

Як мінімум 31 жінка чи бізнес-команди, очолювані жінками, які будуть відібрані журі, отримають підтримку, еквівалентну сумі від 20 000 грн до 150 000 грн разом із наставницькою підтримкою.

Реєстрація на відкриті воркшопи для всіх бажаючих за посиланням: https://entrepreneur.pagulasabi.ee/ukraine/registration-2022

Якщо у вас виникли запитання щодо участі у програмі, зверніться за електронною адресою: zm.ednist2021@gmail.com  або зателефонуйте: Київська, Сумська, Чернігівська області: 095-611-87-98, Запорізька (підконтрольна територія), Дніпропетровська, Полтавська, Кіровоградська та Черкаська області: 068-221-22-80.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


 

Близько двох тисяч переселенців звернулися по допомогу у пошуку роботи до служби зайнятості

 

З початку запровадження воєнного стану до служби зайнятості у пошуку роботи на Кіровоградщині звернулося 1733 переселенці. Переважна кількість звернень надійшла до Кіровоградського та Олександрійського міськрайонних центрів зайнятості, Знам’янської та Світловодської міськрайонних філій Кіровоградського обласного центру зайнятості.

 Із загальної чисельності тих, які звертались, 1116 осіб отримали статус безробітного з призначенням допомоги по безробіттю, з них 61 –  працевлаштований за сприяння служби зайнятості.

Якщо ви перебуваєте у пошуку роботи або виникають інші питання, пов’язані зі сферою зайнятості населення, відповіді на них ви можете отримати у чат-боті державної служби зайнятості https://t.me/DCZWorkNowBbot або за телефоном «гарячої лінії» +380934787081.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Бажаєте якнайшвидше знайти роботу? Почніть уже зараз

 

Якщо ви перебуваєте у пошуку роботи, пропонуємо використовувати інтернет-ресурси (найбільші майданчики з пошуку роботи):

dcz.gov.ua

work.ua

robota.ua

novarobota.ua

pidbir.com

grc.ua.

До того ж рекомендуємо приєднатися до чат-боту державної служби зайнятості у Telegram-каналі @DCZWorkNowBbot, де ви можете самостійно оформити підписку на вакансії за регіоном або галуззю.

Для того, аби приєднатися, необхідно зробити кілька кроків:

1. Знайти і запустити чат-бот @DCZWorkNowBbot.

2. Послідовно обрати розділи: «Громадянам» – «Пошук роботи» – «Підписатися на розсилку» за регіоном чи галуззю.

Ознайомитися з наявними вакансіями не тільки в регіоні, а й за його межами можна завітавши на інтернет-ресурс державної служби зайнятості
за посиланням:
https://is.gd/LQ66ql.

Тож, вивчайте та опрацьовуйте сучасні джерела вакансій, а також вчіться, у т.ч. й за допомогою служби зайнятості, правильно їх використовувати – це одні із найперших і найважливіших кроків під час пошуку омріяної роботи.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості