Фото без описуДобровеличківське управління Новоукраїнської філії Кіровоградського обласного центру зайнятості надає інформаційні матеріали :


Розпочніть кар’єру в гастрономії: у квітні розпочинаються  безоплатні курси офіціантів

 

Готові відкрити для себе нові горизонти та зануритися у захопливий світ гастрономії та високої культури обслуговування? Тоді це оголошення саме для вас!

Запрошуємо вас на навчання за професією «Офіціант», яке розпочнеться 03 квітня цього року на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості!

Навчання не просто дасть можливість отримати нові знання та навички, а й створить шлях для вашого професійного зростання та розвитку у сфері гастрономії. Тож не пропустіть свій шанс зробити перший крок до кар’єри у готельно-ресторанному бізнесі!

Під керівництвом досвідчених викладачів ви поглибите свої знання та навички:

  • вивчите техніку обслуговування на рівні майстра;
  • опануєте мистецтво створення комфортного середовища для гостей;
  • розкриєте секрети успішного спілкування та роботи в команді.

Готові стати професіоналом у сфері обслуговування? Запрошуємо всіх охочих приєднатися до нашої команди майстрів! Дізнавайтеся деталі навчання у фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування: контакти тут http://surl.li/pacfp або пишіть нам у Telegram-канал – t.me/dcz_kir

До відома. Для зареєстрованих безробітних навчання безоплатне, для інших – можливе на платній основі.

Онлайн-графік формування навчальних груп можна переглянути за посиланням https://is.gd/A1GYNF

 

#служба_зайнятості #професійне_навчання


Знайдемо роботу разом! Скануйте QR-код та заповнюйте анкету

Ви шукаєте роботу? Державна служба зайнятості готова вам допомогти! Скористайтеся матричним QR-кодом або посиланням https://is.gd/GzUsbj та заповніть анкету і з вами обов'язково зв'яжеться фахівець.

Знайдемо роботу разом!

2700 українців отримали ваучер на навчання за кошти держави з початку року

За допомогою ваучера можна здобути нову професію або спеціальність, чи підвищити свій професійний рівень, щоб бути більш конкурентними на ринку праці.

Що таке ваучер на навчання? Ваучер дає людині право безоплатно пройти навчання у закладах освіти чи у роботодавця за 124 професіями та спеціальностями. Сума — 30 тис. грн. Якщо вартість навчання дорожче, то роботодавець або людина доплачує різницю самостійно.

У 2023 році подібні ваучери на навчання отримали 18100 українців, загалом за програмою було профінансовано 252 млн гривень.

Подати заявку на отримання ваучера можна онлайн на вебсайті Держслужби зайнятості https://voucher.dcz.gov.ua/ або звернутись до будь-якого центру зайнятості.

Детальніше про ваучери на навчання (як та хто може отримати): https://cutt.ly/3wBHIye2

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Хотіли отримати грант на власну справу, але не знаєте як це зробити правильно? Пропонуємо відеоурок

Ініціатива створення відео належить Програмі реінтеграції ветеранів IREX, в рамках Меморандуму про співпрацю між IREX та Міністерством економіки України.

У цьому відео із серії роликів про те, як формувати фінансову частину бізнес-плану для отримання гранту «Власна справа» і гранту для ветеранів і другого з подружжя у проєкті «єРобота».

Є питання щодо отримання мікрогранту? Відповіді на них нададуть фахівці Кіровоградського обласного центру зайнятості. Телефонуйте за номером  +38 (093) 478 70 81 або пишіть нам у Telegram.

Ознайомитися з умовами надання гранту можна за посиланням. Подати заявку на отримання гранту можна на порталі ДІЯ.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Не можете знайти робоче місце? Створіть його під себе завдяки програмі «Власна справа»

 

Повертаючись до теми особистої фінансової незалежності та економічної стабільності, нагадаємо, що зараз працює програма “Власна справа”.

Її учасниками можуть стати люди, які вже мають власний бізнес та хочуть масштабувати його, а також ті, в кого є лише гарна ідея та готовність працювати над своїм бізнесом.

Ця грантова програма має два напрямки:

1. Гранти для підприємців: від 50 000 до 250 000 гривень на старт або розвиток власного бізнесу.

2. Гранти для ветеранів та другого з подружжя: від 250 000 до 1 000 000 гривень на старт або розвиток «ветеранського» бізнесу.

Тож якщо людина не можете знайти робоче місце, що відповідає її потребам, можливостям та інтересам, є сенс створити його під себе.

Ось короткий алгоритм, як отримати цей грант та почати розвиток власного бізнесу:

  1. Подати заяву та бізнес-план на порталі ДІЯ.
  2. Зареєструватися або авторизуватися в кабінеті громадянина на порталі diia.com.ua можна за допомогою BankID або електронного підпису.

Зверніть увагу, якщо ви ФОП або юридична особа, то необхідно скористатися ключем ФОП або керівника юридичної особи з ЄДРПОУ підприємства.

Щоб мати високі шанси на отримання гранту необхідна бездоганна ділова репутація, а саме:

  • гарна кредитна історія, відсутність корупційних дій, судових справ, зокрема кримінальних проваджень, в яких отримувач є обвинуваченим, підозрюваним або засудженим;
  • відсутність відкритих виконавчих проваджень, в яких отримувач є боржником;
  • відсутність справи про банкрутство, податкового боргу, арештованого майна, дотичності до шахрайства, відсутність прізвища заявника в санкційних списках тощо.

Наступний крок — співбесіда в регіональному центрі зайнятості.

Рішення про надання гранту приймається Державним центром зайнятості протягом 15 робочих днів із дня кінцевого строку подання заяв на основі інформації уповноваженого банку, яка містить результати перевірки ділової репутації та відомостей, зазначених у заяві, а також результатів співбесіди з отримувачем.

Якщо за результатом розгляду бізнес-плану є необхідність його доопрацювання отримувачем, регіональний центр зайнятості повертає такий бізнес-план для доопрацювання та переносить його розгляд на наступний період.

У разі якщо ви отримали позитивне рішення, проте не маєте статусу ФОП - його необхідно відкрити протягом 20 днів.

Також протягом 20 днів з моменту отримання позитивного рішення треба подати до Ощадбанку пакет документів для відкриття грантового рахунку.

Наступний крок — реалізація самого проєкту.

Потрібна консультація? Отримайте її за телефоном: +38 (093) 478 70 81, або пишіть у Telegram.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Яку підтримку роботодавцям надає Служба зайнятості?

 

Розглянемо детальніше, яку підтримку роботодавцям надає Служба зайнятості:

Компенсації за працевлаштування окремих категорій безробітних

 

Компенсації за працевлаштування ВПО

 

Компенсація за облаштування робочого місця для працевлаштованої людини з інвалідністю.

 

Компенсації за працевлаштування на нові робочі місця

 

Допомога по частковому безробіттю через зупинення або скорочення виробництва з причин економічного, технологічного характеру, введення надзвичайного або воєнного стану тощо.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Облаштували робоче місце для людини з інвалідністю? Отримайте компенсацію!

 

Облаштуйте робоче місце для людини з інвалідністю та отримайте компенсацію з Дією, посилання http://surl.li/qnnve

Найняли на роботу людину з інвалідністю? Подайте заяву на порталі Дія й отримайте компенсацію від держави за облаштування робочого місця. І роботодавцю більше не треба їздити до центру зайнятості за місцем провадження діяльності, робити скани необхідних документів і від руки писати заяву!

Отримати компенсацію можна за вже придбані засоби для облаштування робочого місця співробітників з інвалідністю. А це меблі, комп’ютери, спеціальні програми та допоміжні системи. Повний перелік обладнання — за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/893-2023-%D0%BF#n102

Послугу реалізовано Мінцифрою в партнерстві з Державна служба зайнятості за підтримки Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва й реалізується Фондом Східна Європа.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Хочете здобути нову професію? Навчайтеся безоплатно завдяки службі зайнятості

 

З початку 2023 року більше 38 тисяч українок почали безкоштовне навчання новим професіям завдяки службі зайнятості! Долучайтеся й ви!

Державна служба зайнятості пропонує:

Потрібна консультація? Звертайтеся до найближчого центру зайнятості, онлайн або за номером (044) 244 94 92.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Які послуги людям з інвалідністю надає служба зайнятості?

 

Державна служба зайнятості постійно працює над розширенням та підвищенням якості послуг з метою створення безбар’єрного простору для всіх, хто звертається. 

Служба зайнятості пропонує низку програм та послуг для людей з інвалідністю, серед яких  основними є такі:

Послуги з працевлаштування.

Громадяни, зацікавлені в пошуку роботи, можуть здійснювати самостійний  пошук на Єдиному порталі вакансій  або оформити підписку на вакансії через чат-боти у Telegram  та Viber. Але, зазначимо, що звернення до служби зайнятості прискорить процес працевлаштування.

Професійне навчання та надання ваучерів

Професійне навчання за робітничими професіями, які користуються попитом на ринку праці, здійснюється на замовлення роботодавця або для самозайнятості людини, коли безробітний планує започаткувати власну справу. Служба має власну систему сучасних центрів професійно-технічної освіти, які навчають доросле населення за 95 робітничими професіями та 335 освітніми програмами. 

Громадяни з інвалідністю, які мають професійну-технічну  чи  вищу освіту, не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні, можуть безоплатно отримати від служби зайнятості ваучер на навчання та підвищити свій професійний рівень.

Набуття статусу зареєстрованого безробітного. 

Реєстрація безробітних у службі може здійснюватися у такі способи:

  • особисто, під час відвідування центру зайнятості;
  • подання заяви через персональний кабінет, який створено на офіційному вебпорталі служби www.dcz.gov.ua
  • через Єдиний державний портал електронних послуг або мобільний застосунок Дія.

Розмір допомоги по безробіттю визначається індивідуально.

Надання грантів на створення або розвиток власної справи.

У рамках реалізації урядового проєкту єРобота служба зайнятості наразі супроводжує дві грантові програми, якими можуть скористатися особи з інвалідністю:

Подати заявку можна виключно через Портал Дія, обов’язково додати бізнес-план. 

Про особливості програми гранту для ветеранів та її відмінностях від “Власної справи” можна дізнатися тут

Повний перелік урядових грантових програм тут

З метою стимулювання роботодавців до працевлаштування осіб з інвалідністю також діє низка компенсаційних програм для роботодавців, зокрема: 

Надання роботодавцям компенсацій за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю.

Роботодавцям, які приймають на роботу людей з інвалідністю І та ІІ груп і облаштовують під їх потреби робочі місця, держава здійснює компенсацію фактичних витрат у сумі, що не перевищує 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року (наразі - 100,5 тис. грн) - за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю І групи та до 10 розмірів мінімальної заробітної плати (67 тис. грн) – для людей з інвалідністю ІІ групи.

 Компенсація за працевлаштування зареєстрованих безробітних.

За працевлаштування осіб з інвалідністю, які мають статус зареєстрованого безробітного, держава компенсує 50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати. Загальний термін компенсації протягом року становить 6 місяців. 

Детальніше читайте тут.

 

 Кіровоградський обласний центр зайнятості


Які послуги служби зайнятості є на порталі Дія?

 

Через Дію українці та українки можуть скористатися рядом послуг Державної служби зайнятості, витративши всього від 5 до 20 хвилин свого часу.

Для вашої зручності зібрали їх усі разом:

  1. Отримання статусу безробітного;
  2. Скасування статусу безробітного;
  3. Грант на власну справу;
  4. Грант для ветеранів та їх подружжя.

В Дії також є послуги, актуальні і для роботодавців:

  1. Компенсація за працевлаштування ВПО;

2. Компенсація за облаштування робочого місця людини з інвалідністю.

 

Обирайте одну з вище перерахованих послуг та переходьте в Дію! Втілюйте свої бажання у реальність і вони здійсняться швидше, ніж навіть могли подумати!

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Як ветерани можуть безкоштовно пройти професійне навчання?

 

Для цього необхідно здійснити лише 3 кроки:

1. Обрати професію або освітню програму;

2. Подати онлайн-заяву;

3. Підписати договір та почати навчання.

Служба зайнятості компенсує витрати на проїзд, проживання та проходження медичного огляду.

Потрібна додаткова інформація? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування: контакти тут http://surl.li/pacfp або пишіть нам у Telegram-канал – t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Внутрішньо переміщені особи: що пропонує служба зайнятості?

 

З 1 березня 2024 року змінився порядок призначення соціальної допомоги людям зі статусом ВПО.

Так, після призначення допомоги працездатні члени родини мають обрати один зі способів сприяння своїй зайнятості:

● працевлаштуватись;

● зареєструватись як ФОП;

● подати заявку на участь у грантовій програмі з метою отримання коштів на створення або розвиток власного бізнесу;

● подати заявку на отримання ваучера на навчання;

● стати на облік у центрі зайнятості.

У центрі зайнятості громадяни, які є зареєстрованими безробітними, мають можливість:

● пройти безоплатне професійне навчання.

Зокрема, отримати ваучер на навчання – документ, що дає змогу безоплатно підвищити кваліфікацію або отримати нову професію за переліком зі 124 професій і спеціальностей;

● отримати грант на створення або розвиток бізнесу.

Пропонується дві програми, якими можуть скористатись ВПО:

1. “Власна справа” – розмір мікрогрантів становить від 50 до 250 тис. грн;

2. Грант для ветеранів – передбачає три варіанти надання грантів на суми, які не можуть перевищувати 250 тис. грн, 500 тис. грн та 1 млн грн відповідно.

Крім того, перебуваючи на обліку в центрі зайнятості під час воєнного стану, протягом 90 днів громадяни мають змогу отримувати допомогу по безробіттю.

Потрібна консультація? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування: контакти тут  або пишіть нам у Telegram-канал – t.me/dcz_kir.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


У якому розмірі надається роботодавцям компенсація щодо працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб в минулому році?

 

Нагадаємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 331 затверджено Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні (далі - Порядок).

Пунктом 3 Порядку (у редакції, що діяла протягом майже всього 2023 року) був передбачений щомісячний розмір компенсації величиною 6700 грн (фіксована величина).

Урядовою постановою від 27 грудня 2023 року № 1390, що набрала чинності 30 грудня 2023 року, внесено зміни до Порядку.

Ці зміни стосуються також пункту 3 Порядку. Наразі передбачено, що компенсація витрат надається у розмірі мінімальної заробітної плати, установленої законом (з 01 січня 2024 року її розмір складає 7100 грн).

Порядком встановлено граничний строк подання заяви роботодавцем – не пізніше шести місяців з дня працевлаштування  особи.

Тож якщо роботодавець прийняв на роботу внутрішньо переміщену особу в минулому році (наприклад, у вересні), звернувся до філії обласного центру зайнятості в 2024 році (наприклад, у січні – з дотриманням 6-місячного строку звернення), тривалість надання компенсації буде складати 3 місяці. Її розмір за 3 місяці 2023 року буде складати по 6700 грн (щомісячно).

Якщо ж роботодавець прийняв на роботу працівника, наприклад, 04 грудня 2023 року, звернувся за отриманням компенсації в лютому 2024 року, то за грудень 2023 року компенсація буде виплачена виходячи з величини 6700 грн (пропорційно кількості робочих днів). Компенсація за період роботи з 01 січня 2024 року буде надаватися виходячи з величини 7100 грн.

Корисна інформація про компенсацію витрат роботодавцю на оплату праці за працевлаштування ВПО доступна на вебсторінці Державного центру зайнятості, перейдіть за посиланням http://surl.li/bthud.

Є інші питання, пов'язані зі сферою зайнятості? Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за номерами, що розміщені тут  https://cutt.ly/oJ8G2q9

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості