КІРОВОГРАДЩИНА: 172,9 ТИС. ОСІБ ПРАЦЮЮТЬ ОФІЦІЙНО ТА СПЛАЧУЮТЬ ЄДИНИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ВНЕСОК

“Навіщо сплачувати єдиний соціальний внесок? В якому розмірі?” – на ці важливі питання для роботодавців та застрахованих осіб відповідала начальник фінансово-економічного управління головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Сніжана Соловей.

Як отримати допомогу на поховання у разі смерті застрахованої особи або членів сім’ї, які перебували на її утриманні?

Інформація про те, що Пенсійний фонд України виплачує допомогу на поховання у разі смерті пенсіонера у розмірі двомісячної пенсії померлого тим особам, які здійснили поховання, або якщо померла особа була “військовим” пенсіонером, то особі, яка здійснила поховання, виплачується допомога у розмірі тримісячної пенсії, але не менше п’ятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, – відома багатьом.

Як отримати невиплачені суми пільг на оплату житлово-комунальних послуг?

Наразі пільговики можуть отримати залишки коштів, що обліковувалися на рахунку для виплати пільг за обліковими записами пільговиків станом на 1 червня 2022 року, за якими не було звернень пільговиків щодо їх виплати, облік яких припинено 20 грудня 2022 року, і які було повернуто АТ “Ощадбанк” на рахунок Міністерства соціальної політики.

НОВИЙ СЕРВІС ВІД ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ – ЕЛЕКТРОННИЙ КАБІНЕТ ЦНАПУ НА ВЕБПОРТАЛІ

На вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України розроблено Кабінет Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), завдяки чому взаємодія ЦНАПів та Пенсійного фонду України з обслуговування громадян виходить на новий рівень та на сьогодні надає можливість відповідальним працівникам ЦНАПів:

Нагадуємо три правила інформування, якщо стався нещасний випадок

Як діяти роботодавцю, якщо на виробництві стався нещасний випадок, аварія чи виникло професійне захворювання? Чи повинен заклад охорони здоров’я повідомляти про потерпілого на виробництві? Куди звертатися в таких випадках?

НЕ ВИСТАЧАЄ СТАЖУ ПРИ ВИХОДІ НА ПЕНСІЮ? А ДЕКРЕТ ВРАХУВАЛИ?

Набуття права на пенсію вимагає виконання двох умов: досягнення пенсійного віку та наявність необхідної кількості страхового стажу. Нагадуємо, що у 2023 році для того, щоб вийти на пенсію у 60 років, необхідно мати 30 років страхового стажу. Страховий стаж – період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

У червні щочетверга на прямому зв’язку пенсійна служба області

Щочетверга з 11.00 до 12.00 у головному управлінні за номером “гарячої” лінії (0522) 33-04-41 роз’яснення та консультації з питань, що належать до сфери діяльності Пенсійного фонду України, надають керівники структурних підрозділів.

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ