Коли перерахують пенсію працюючим пенсіонерам?

Цього року, як і щороку, Пенсійний фонд України з 1 квітня без додаткових звернень осіб проводить перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам, які станом на 1 березня 2023 року набули право на зазначений перерахунок.

Чим відрізняється добровільна сплата внесків до ПФУ від благодійних пожертв?

Як збільшити майбутню пенсію? Чи можна якось збільшити розмір пенсії іншої людини? Відповіді на ці питання містяться у Законі України “Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні” від 04.11.2022 №2734-ІХ, який набрав чинності у грудні 2022 року.

У квітні щочетверга на прямому зв’язку пенсійники Кіровоградщини

Щочетверга з 11.00 до 12.00 у головному управлінні за номером “гарячої” лінії (0522) 33-04-41 роз’яснення та консультації з питань, що належать до сфери діяльності Пенсійного фонду України, надають керівники структурних підрозділів.

МИ ЗАВЖДИ НА ЗВ’ЯЗКУ

Пенсійний фонд України наразі не тільки призначає та виплачує пенсії, а й забезпечує призначення/перерахунок субсидій та пільг, здійснення страхових виплат – як у зв’язку із тимчасовою втратою працездатності, так і у разі нещасного випадку на виробництві чи професійних захворювань.

“Електронна трудова книжка” – сервіс майбутнього, яке вже поруч

Інтеграція цифрових процесів в усі сфери нашого життя дає змогу взаємодіяти з організаціями та установами для оперативного вирішення різних питань або отримання бажаної інформації без особистих відвідувань. Пенсійний фонд України постійно розширює перелік дистанційних послу, і як показує статистика, українці активно їх використовують.

ЧИ БУДЕ ОПЛАЧЕНО “ЛІКАРНЯНИЙ”, ЯКЩО ПІДПРИЄМСТВО У “ПРОСТОЇ”?

Кожен працівник має право на отримання компенсації втраченого за час лікування заробітку, і навіть в умовах війни Пенсійний фонд України продовжує фінансувати допомогу по тимчасовій втраті працездатності в повному обсязі.

ПРАВО НА ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ УЧАСНИКАМ БОЙОВИХ ДІЙ

У деяких випадках особи мають право на дострокове призначення пенсії за віком. Наприклад, коли особа є учасником бойових дій. Таким правом можуть скористатись чоловіки після досягнення 55 років та жінки після досягнення 50 років.

ХТО ОТРИМАЄ ПІСЛЯ “БЕРЕЗНЕВОЇ” ІНДЕКСАЦІЇ БІЛЬШУ ПЕНСІЮ?

“Індексація пенсійних виплат – це один з найочікуваніших перерахунків для наших пенсіонерів, інструмент фінансової підтримки громадян, які вже не можуть працювати і часто повністю залежать від пенсійних виплат”, – прокоментувала заступник начальника головного управління Олена Романченко автоматично проведений перерахунок пенсій з 01.03.2023.

Розслідування нещасних випадків на виробництві: що змінилося?

Кабінетом Міністрів України внесено зміни до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві (далі – Порядок). Про це йдеться у постанові КМУ від 20.01.2023 № 59.

У березні щочетверга на прямому зв’язку пенсійники Кіровоградщини

Щочетверга з 11.00 до 12.00 у головному управлінні за номером “гарячої” лінії (0522) 33-04-41 роз’яснення та консультації з питань, що належать до сфери діяльності Пенсійного фонду України, надають керівники структурних підрозділів.

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ