У березні щочетверга на прямому зв’язку пенсійна служба області

Щочетверга з 11.00 до 12.00 у головному управлінні за номером “гарячої” телефонної лінії (0522) 33-04-41 роз’яснення та консультації з питань, що належать до сфери діяльності Пенсійного фонду України, надають керівники структурних підрозділів.

Встановлено інвалідність ‒ маєте право на пенсію

Яка підстава для призначення пенсії по інвалідності?  Підставою для призначення пенсії по інвалідності, на відміну від пенсій за віком, є чітко виражена непрацездатність громадянина. Пенсія по інвалідності призначається лише після перевірки та оцінки медичним органом стану здоров’я особи та індивідуальної працездатності.

Пільги на ЖКП ‒ 2024

У пільговиків, які протягом минулого року одержували пільгу з урахуванням доходу, право на виплату закінчилось 31 грудня 2023 року (Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сімʼї, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 389).

Створення безпечних та нешкідливих умов праці на підприємствах Кіровоградської області ‒ запорука ефективного функціонування системи управління

Одним із напрямків роботи фахівців головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області є розповсюдження та популяризація серед роботодавців та найманих працівників підприємств та установ позитивного досвіду ефективного функціонування системи управління охороною праці.

У 2024 році збільшено розміри страхових виплат

Нагадуємо, що нарахування щомісячних страхових виплат, які призначені у січні 2024 року, буде проведено у наступному місяці (лютий 2024 року). Тож, які розміри сум взяті за основу для розрахунку для осіб, які матимуть на них право у січні 2024 року?

Соціальні внески – 2024: скільки коштує місяць страхового стажу?

Страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню і за який щомісяця сплачено страхові внески (22 % від офіційно нарахованої заробітної плати).

ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО ВИХІД НА ПЕНСІЮ У 2024 РОЦІ?

Пенсія за віком призначається після досягнення особою 60-річного віку та за наявності необхідного страхового стажу, що визначено статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ