Профілактика гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь

З настанням літнього сезону можна розширити раціон вживання різноманітних фруктів та овочів, наситити організм вітамінами. Але саме в теплий період року зростає ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб. 

Ідентифікація тварин є обов'язковою

Реєстрація тварин є невід’ємною частиною державної політики в галузі тваринництва, а тому є обов’язковою для господарств усіх форм власності, які утримують сільськогосподарських тварин для реалізації сировини тваринного походження (м’яса або молока). Ідентифікація тварин, що впроваджується на державному рівні, є одним із головних заходів, які застосовують у світі з метою встановлення походження тваринницької продукції від її виробництва протягом всього життя тварини до попадання на стіл споживачеві.

Як уникнути харчових отруєнь в період Великодня

У неділю православні християни відзначатимуть одне з найбільших релігійних свят - Великдень. На жаль, нам вкотре доводиться відзначати Воскресіння Христове у надзвичайних умовах: з 2020 року - в умовах пандемії коронавірусу та карантинних обмежень, з 2022 - в умовах повномасштабної російської військової агресії. Проте релігійні громади готуються до проведення Великодніх богослужінь та освячення пасхальних кошиків.

Про функціонування пунктів незламності на території громади

Відповідно до пункту 14 постанови КМУ від 14 грудня 2022 року №1401 «Питання організації та функціонування пунктів незламності», рішення Кіровоградської обласної комісії ТЕБ та НС від 21 березня 2023 року № 5 та  рішення сільської комісії ТЕБ та НС від 23 березня 2023 року №8 визначено роботу пунктів незламності на території Піщанобрідської сільської ради.

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ