Е-лікарняний: як це працює?

Автоматичне формування е-лікарняних замість видачі паперових листків непрацездатності сьогодні стало реальністю. Це зручно та просто. І в цьому переконалися вже понад 600 мешканців Кіровоградщини.

Порядок виплати недоотриманої пенсії в зв’язку зі смертю пенсіонера

Сума пенсії, що належала пенсіонерові і залишилася недоотриманою у зв'язку з його смертю, виплачується по місяць смерті включно членам його сім'ї, які проживали разом з пенсіонером на день його смерті (стаття 52 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”), у тому числі непрацездатним членам сім'ї, зазначеним у частині другій статті 36 згаданого Закону, які знаходилися на його утриманні, незалежно від того, проживали вони разом з померлим пенсіонером чи не проживали.

Саме час перевірити дані про свій страховий стаж !

Відповідно до Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування” Пенсійний фонд України формує та веде реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування (далі – Реєстр застрахованих осіб), за відомостями якого обчислюється страховий стаж, призначаються пенсійні та страхові виплати (з тимчасової втрати працездатності, по безробіттю та інші).

Пенсійне забезпечення учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи

Станом на 01 квітня 2021 року на обліку в головному управлінні Пенсійного фонду України в Кіровоградській області перебуває 5171 особа з числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них до І категорії віднесено 1012 осіб, до ІІ категорії – 2898 осіб, до ІІІ категорії – 1235 осіб, IV категорії – 26 осіб.

Скажіть «Так!» електронній трудовій

Майже 10 тисяч мешканців Кіровоградщини вже перевели в електронний формат свої паперові трудові книжки. Хто може це зробити, як і – головне – навіщо?

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ