Шановні жителі громади! Цьогоріч у цей день в Україні вперше відзначається День молоді, синхронізуючись з Міжнародним днем молоді.

Наша молодь – найбільш політично активна і найбільш патріотична частина українського суспільства. Сьогоднішня українська молодь сформувалась в незалежній державі та у цей буремний час війни з іноземними поневолювачами на всіх фронтах протистоїть іноземній навалі – у Збройних Силах України, у волонтерському русі, в інформаційному опорі, у спорті, у мистецтвах. Сьогоднішній молоді доведеться стати на передній край також і у відбудові зруйнованої інфраструктури, відновленні  економіки та людського капіталу в Україні. Тому ми покладаємо надію на нашу молодь і маємо зробити все можливе сьогодні, аби створити всі умови для її всебічного розвитку та набуття нових знань молодими українцями. Молодь, яка залишалася нині в Україні, має знати – вона буде затребувана в рідній Україні. А та молодь, яка нині вимушено перебуває закордоном, повернулася з набутими знаннями на рідну землю – будувати майбутнє демократичне заможне суспільство рівних можливостей.

Ми обов’язково переможемо!

Слава Україні ! Героям слава !

 

Піщанобрідський сільський голова,

Сергій МАР’ЯНОВ

Сьогодні, 12 серпня, відзначають Міжнародний день молоді. Заснувала його Генеральна Асамблея ООН 1998 року. У 2022 році в Україні вперше святкують День молоді у серпні, а не в червні, як це було раніше.

День молоді та всі святкові заходи, які відбуватимуться в цей день, присвячуються розвитку рішень та висвітленню проблем молоді, захисту їх прав та свобод в міжнародному аспекті.

Міжнародний день молоді був запропонований молоддю у 1991 році на І сесії Світового молодіжного форуму системи ООН у Відні. Форум рекомендував, щоб День молоді був оголошений для збору грошей, просування та підтримки Фонду молоді ООН у партнерстві з молодіжними організаціями.

Рішення про оголошення 12 серпня Міжнародним днем молоді було підтримано на І сесії Світової конференції Міністрів у справах молоді, що проходила в Лісабоні 8-12 серпня 1998 року.