Фото без опису

30 грудня 2020 року у Піщанобрідській  амбулаторії загальної практики та сімейної медицини було відкрито новий лабораторний кабінет.

На відкритті були присутні сільський голова Сергій Мар'янов, в.о. директора Добровеличківського КНП ЦПМСД Юрій Павленко, керуюча справами сільської ради Марія Кулаженко, секретар сільської ради Лариса Гукович,  сімейний лікар Лариса Іон, лаборант Тетяна Бородіна.

На початку 2020 року сесією сільської ради з місцевого бюджету було виділено кошти на придбання апаратури, реактивів та медикаментів, заробітну плату лаборанта в сумі 420 тис.гривень.

За ці кошти Добровеличківським КНП ЦПМСД було придбано цифрові гематологічний аналізатор та аналізатор сечі, електронний мікроскоп, реактиви та медикаменти. Як повідомив в.о. директора Добровеличківського КНП ЦПМСД Юрій Павленко, що на процедурі тендерних закупівель за бюджетні кошти вдалося зекономити певну суму, на яку було додатково придбано для Піщанобрідської амбулаторії отоофтальмоскоп , за допомогою котрого буде надаватися необхідна допомога жителям громади з лор та офтальмологічних ускладнень.

Гематологічний аналізатор серії KT – це іноваційний аналізатор з великим сенсорним екраном, вбудованим термопринтером і великим об’ємом пам’яті. Ця діагностична система ідеальне рішення для невеликих лабораторій і клінік. З його допомогою дослідження крові можна проводити більш як за 180 параметрами, що забезпечить якісну діагностику та покращить обслуговування  населення громади.

Наприкінці зустрічі сільський голова Сергій Мар’янов подякував за допомогу з придбання необхідного обладнання Добровеличківському КНП ЦПМСД в особі в.о. директора Юрію Павленку та висловив побажання на подальшу плідну співпрацю.