Фото без опису

Нагадуємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2023 № 601 “Порядок реалізації експериментального проєкту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива” прийнято зміни до пункту 92 Положення про порядок призначення житлової субсидії № 848 стосовно проведення перерахунків житлової субсидії в межах установленого строку її призначення без звернення громадян.

        Що змінилось для отримувачів житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг?

 Відповідно до внесених змін, перерахунок розміру житлових субсидій в межах установленого строку її призначення без звернення громадян здійснюється Пенсійним фондом України в березні на березень квітень та / або серпні на серпень вересень у разі зменшення або збільшення середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на понад 50 %.

        Отже, при проведенні перерахунку за серпень поточного року для розрахунку розміру житлової субсидії враховано доходи членів домогосподарства, з урахуванням яких було розраховано житлову субсидію, за І і ІІ квартали поточного календарного року.

        16 серпня 2024 року після отримання інформації щодо доходів членів домогосподарства за І і ІІ квартали 2024 року було проведено перерахунок житлової субсидії на серпень вересень.

        У Кіровоградській області даний вид перерахунку проведено для 2 376 домогосподарств, що складає 5,4 % від загальної кількості домогосподарств, які були відібрані для проведення перерахунку. Решта домогосподарств продовжує отримувати виплату коштів у розмірі раніше призначеної / перерахованої житлової субсидії.

 

 

 

Антоніна ТОРШИНА,

начальник управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг головного управління

Пенсійного фонду України в Кіровоградській області