Фото без описуЦей День відзначається щороку 20 лютого згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної сотні».

Саме в ці дні під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану.

105 Героям Небесної Сотні посмертно надано звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані – посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні.

17 лютого 2021 року Верховна Рада визнала Революцію Гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

День Героїв Небесної сотні – це жалобний день, але він не про смерть, а про героїчну боротьбу, самопожертву, готовність українського суспільства захищати незалежність України.

Сьогодні ми вшановуємо подвиг учасників Революції гідності та Героїв Небесної Сотні, які відстояли право українців на власний вибір та свободу.

Ці герої віддали своє життя за можливість будувати європейську Україну. Сьогодні ми повинні захистити цей вибір.

Ми впевнені, що подолаємо ворога у цій війні та вистоїмо, як це зробили воїни Майдану.

Вічна памʼять Героям! Герої не вмирають!