Фото без описуЗ настанням пожежонебезпечного періоду різко зростає ймовірність пожеж. Основними причинами виникнення пожеж є сукупність погодних і людських факторів, недотримання правил пожежної безпеки та пожежного захисту сільгоспугідь, лісосмуг, ліній електропередачі, газопроводів , доріг в літній пожежонебезпечний період.

Відповідно до ст. 77-1 КУпАП за ви­па­лю­ван­ня стерні, лу­ків, па­со­вищ, пар­ків та га­зо­нів у на­се­ле­них пун­ктах — мож­на от­ри­ма­ти штраф у роз­мі­рі від 3 060 гри­вень до 6 120 гри­вень.

У всіх випадках виникнення пожежі потрібно негайно повідомити до пожежно-рятувального підрозділу за телефоном «101». До приїзду рятувальників гасити вогонь наявними силами та первинними засобами пожежогасіння шляхом збиття полум’я або засипанням полум’я землею.

Після гасіння пожежі організувати спостереження до повної ліквідації усіх осередків горіння.

Спеціалістами відділу земельних відносин, комунальної власності, інфраструктури, житлово-комунального господарства, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту спільно з працівниками місцевої пожежної охорони проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з населенням громади щодо недопущення виникнення пожеж.