Піщанобрідська територіальна громада

??Тримаємо руку на пульсі разом з усіма жителями громади, адже колективна спільна допомога всіх, хто в тилу, однозначно пришвидшує нашу спільну Перемогу. Зараз у нас одна мрія на всіх – швидше б закінчилась війна і був мир і спокій на нашій землі ! Дякую за 198 днів самовідданої невтомної праці задля Перемоги на передовій і в тилу.

??З початком повномасштабного вторгнення рашистів в Україну, як і у всій країні в Піщанобрідській громаді для всіх перевернулось звичне життя. Кінець лютого 2022 – це час, коли запитань було значно більше, ніж відповідей. За ці 200 днів змінилося все і приємно констатувати той факт, що сільська рада постійно відчувала видиму й невидиму, таку дієву підтримку від всіх жителів, бо ми всі не тільки діяли, як одне ціле, а й думали в одному напрямку, що залишається і зараз.

??Спробуємо визначити головне із маси задач, які небхідно було вирішувати раніше і тепер.

??Першочергово було оперативно переведено функціонування сільської ради в режимі воєнного стану. Ми зустрічали та розміщували перші військові формування на території громади, зокрема надали прихисток 75 вертольотникам із Чорнобаївки, забезпечували захисників харчуванням та всім необхідним: гума, дизельне пальне,газ, акумулятори для війської техніки та інше.

??Тоді ж, в перші дні війни спільно з військовим командуванням визначили місця розташування блокпостів та завдякуючи всім небайдужим облаштували їх.

На території кожного з сіл громади сформовані добровольчі загони самоборони, які несли цілодобове патрулювання території.

??За сприяння представників агробізнесу створили продуктовий резерв та резерв ПММ.

??За ініціативи активних жителів громади та сприяння сільської ради прийнято рішення про збір коштів на спеціальний рахунок та створення БО «БФ Патріоти Піщанобрідської громади». На сьогоднішній день мова йде про суму близько 3 млн.грн. для надання допомоги Збройним Силам України. На ці кошти було закуплено чимало автомобільної техніки,рацій, обладнання для ремонту та обслуговування техніки, яка знаходилась на передовій, генераторів, біноклів, бронежилетів, шоломів тощо. Окрім аграріїв, в цьому питанні підтримали громаду і підприємці, і працівники закладів освіти, ОМС, культури та інші небайдужі жителі нашої громади.

??З 25 лютого розгорнуто масштабну та активну волонтерську роботу. В усіх населених пунктах організовано збір продуктів та речей. Сільською радою прийнято рішення задіяти кухні підпорядкованих навчальних закладів для приготування випічки, вареників, м’ясних та інших консервів. В Олексіївському старостинському окрузі нашої громади на постійній основі виготовляють м’ясні консерви. На шляху до готової продукції задіяно багато прекрасних людей. Окрема величезна подяка родині Дзиз, які перетворюють м’ясну продукцію в консервовані смаколики.

??Піщанобрідською волонтерською спільнотою організовано ініціативну групу, яка в різних закладах займалася виготовленням маскувальних сіток, килимків, шкарпеток, збором гуманітарної допомоги від населення. Також на постійній основі в місцевому закладі освіти відбувається виготовлення сухих наборів для приготування супів та борщів в польових умовах під брендом «Їжа переможців».

??В місцевому закладі культури створилася волонтерська швейна саморганізація, яку очолила місцева жителька Марія Тритяченко. Вони займаються пошиттям військової екіпіровки. До цієї справи долучилися жінки, які в більшості випадків не мають швейної освіти, але в умовах нашого сьогодення виявили бажання освоїти навики швейної справи задля спільної мети вправними руками майстринь відшито близько 2 тисяч одиниць розвантажувальних жилетів, більше 1 тисячі одиниць плитоносок та футболок,спідньої білизни, тактичних аптечок, підсумків для магазинів, систем РПС та іншого за активної фінансової підтримки небайдужих жителів нашої та інших громад.

??Відзначимо також роботу колективу «Піщанобрідського аграрного ліцею» Кіровоградської обласної ради (директор Ліщенюк Т.Л.). Силами колективу напекли більше 300 тисяч смаколиків, які було відправлено на фронт для ЗСУ.

??Не залишились осторонь і колектив Піщанобрідської спеціальної школи КОР, які з перших днів долучились до роботи в місцевому волонтерському пункті та швейній самоорганізації. Також вони сформували в шкільній їдальні міні-цех з випічки гостинців для захисників, які майже щодня доправляли у волонтерські пункти м.Кропивницький.

??Протягом квітня місяця, за сприяння аграріїв та всіх жителів громади до гуманітарного центру м.Кропивницький та обласної лікарні було відправлено 3 гуманітарних рейси (продуктів харчування, речей першої необхідності, засоби гігієни) для відправки в регіони, де велися активні бойові дії.

??З травня 2022 року керівництвом громади налагоджено активну та результативну співпрацю з надавачами гуманітарної допомоги для ВПО, які проживають в Піщанобрідській громаді.

??Але не лише цим жила громада, спільними зусиллями неодноразово в різних населених пунктах громади проводилися культурно-мистецькі акції на підтримку ЗСУ та ярмарки для наповнення фонду допомоги. До Дня державності України ініціативною групою створено патріотичний мурал «Вільна. Сильна. Незалежна.», який представили на телемарафоні новин по всіх каналах України. До створення мистецького об’єкту долучилася Інна Савенко – професійна художниця, переселенка з м.Миколаїв, яка з початку повномасштабного вторгнення проживає в с.Піщаний Брід.

??Керівництво громади висловлює слова глибокої вдячності та поваги представникам бізнесу, працівникам всіх підприємств, установ та організацій, а також кожному жителю Піщанобрідської територіальної громади за належну підтримку та допомогу в цей складний для всіх нас час.

??Все було, є та буде Україна!??