Фото без опису

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області повідомляє, що протягом 21-22 березня по області зафіксовано 26 пожеж трави та сміття. З них, у Кропивницькому районі та м. Кропивницький – 16 пожеж, Голованівський район – 5, Олександрійський район – 2, Новоукраїнський район – 4. Загальна площа вигорілої української землі складає близько 14 гектарів.

Крім того, 4 побутові пожежі виникли у житловому секторі, одна з яких, на жаль, забрала життя громадянина. Трагедія сталась вранці 21 березня по
вул. Зарічна смт Добровеличківка, де виникла пожежа 10 м² домашніх речей у приватному житловому будинку. На місці події рятувальники виявили тіло громадянина 1965 р.н.

Рятувальники вкотре застерігають громадян, що за чинним законодавством, порушники правил пожежної безпеки нестимуть адміністративну та кримінальну відповідальності.

3 березня Верховна Рада України внесли зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

У ст. 113 “Диверсія” ККУ до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додали і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності.

Під час воєнного стану такі дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни.

Відтепер спалювання сухостою в Україні розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Кожен виклик рятувальників на ліквідацію наслідків злочинних дій паліїв трави – це витрачання ресурсу, що може знадобитися на нагальні потреби!

Шановні громадяни, зупиняйте паліїв, допоможіть зупинити ці злочини!