Фото без опису Просимо громадян невідкладно інформувати правоохоронні органи про виявлення підозрілих або вибухонебезпечних предметів, залишених без нагляду транспортних засобів, перебування в регіоні підозрілих осіб, а також дотримуватися таких рекомендацій щодо поведінки при виявленні підозрілого предмета, який може виявитись вибуховим пристроєм:

   Якщо виявлений предмет, на вашу думку, не повинен знаходитися в цьому місці, то не залишайте цей факт без уваги. Якщо ви виявили річ у громадському транспорті, в якої немає господаря, опитайте людей, що перебувають поруч. Намагайтеся встановити чия вона і хто її міг залишити. Якщо господар не встановлений, негайно повідомте про знахідку водія.

   Якщо ви виявили невідомий предмет у під'їзді свого будинку, то опитайте сусідів, можливо він належить їм. Якщо власник не встановлений - негайно повідомте про знахідку у найближче відділення поліції. Якщо ви виявили невідомий предмет в установі, негайно повідомте про знахідку адміністрацію або охорону.

   У всіх перерахованих випадках:

- не чіпайте, не пересувайте, не розкривайте виявлений предмет;

- зафіксуйте час виявлення предмету;

- намагайтеся зробити все можливе, щоб люди відійшли якнайдалі від знахідки;

- обов'язково дочекайтеся прибуття оперативно-слідчої групи (пам'ятайте, що ви є дуже важливим свідком).

   Пам'ятайте: зовнішній вигляд предмета може приховувати його справжнє призначення. Для камуфляжу вибухових пристроїв використовуються звичайнісінькі побутові предмети: сумки, пакети, коробки, іграшки тощо.

   Не робіть самостійно жодних дій зі знахідками або підозрілими предметами, які можуть виявитися вибуховими пристроями - це може призвести до вибуху, численних жертв і руйнувань.