Фото без опису

???????????У вівторок, 30 листопада на базі Регіонального офісу ULEAD з Європою в Кіровоградській області зібралися команди громад, які стали переможцями ???? конкурсного відбору на отримання експертної підтримки у розробці стратегії розвитку.

Модерував зустріч керівник Регіонального офісу ULEAD з Європою в Кіровоградській області Олег Яременко.

???? Розробка стратегії розвитку є одним із пріоритетних завдань, які Програма "U-LEAD з Європою" допомагає вирішувати громадам. Сьогодні стратегія - це важливий документ, який визначає напрямок розвитку громади, її пріоритети, точки зростання та напрямки розвитку. Важливо, щоб цей документ був "живим", реальним і відповідав запитам жителів громади. Експерти будуть супроводжувати робочі групи на кожному етапі написання стратегії, фактично до її громадського обговорення та затвердження сесією, - зазначив Олег Яременко.

У роботі над стратегіями 12 громад з трьох областей супроводжуватимуть ???? залучені експерти Програми «U-LEAD з Європою» Денис Абрамов та Олег Карий.

?Розповідаючи про етапи роботи над стратегією, Денис Абрамов пообіцяв командам громад дев'ять місяців активної та цікавої праці. Він надав рекомендації щодо підготовчого етапу та пояснив яку інформацію (статистичні дані та економічні показники) треба починати збирати вже завтра. Зазначив, що підготовка стратегії буде відбуватись відповідно визначеної Мінрегіоном методики.

?За словами Олега Карого, намір громади написати стратегію розвитку її жителі можуть сприймати по-різному. Часто люди скептично ставляться до цієї діяльності, але потім переосмислюють і стають відданими прихильниками, як на етапі розробки, так і реалізації.

????До робочої групи важливо включати лідерів думок, молодь, старост, представників різних вікових груп і професій, - порадив експерт.

????Голова Піщанобрідської громади Сергій Мар'янов зазначив: "Маємо багато проєктів і планів щодо розвитку нашої громади, тож сподіваємося, що разом з експертами U-LEAD зможемо впорядкувати і створити дійсно робочий документ".

????Голова Пантаївська селищна рада Ігор Бульба переконаний, що стратегія розвитку - це основний документ громади, який пишеться один раз, а потім коригується, доповнюється та уточнюється. Але основний курс на розвиток та самодостатність не змінюється.

????Попереду у громад формування робочих груп та місяці копіткої роботи над надзвичайно важливим для розвитку територій документом.

#ULEAD #ULEADwithEurope

ULEAD з Європою / ULEAD with Europe