Фото без описуМайже дві сотні пенсіонерів Кіровоградщини після зміни паспорту не повідомили Пенсійний фонд про нові паспортні дані. Які наслідки матиме така несвідомість та навіщо терміново приходити до сервісного центру у разі отримання нового паспорту?


Головне – внесення коректних даних


Щоб вчасно виплачувати пенсію, Пенсійний фонд повинен володіти достовірною та чіткою інформацією про пенсіонера як отримувача послуги. Така інформація формується з багатьох джерел (реєстри та бази даних). Наприклад, при звірці паспортних даних пенсіонерів використовується облік Державної міграційної служби, за яким виявляються пенсіонери, в яких паспорти визнані недійсними, викраденими або втраченими. Таким одержувачам пенсії фахівці головного управління направляють повідомлення про обов’язкову звірку даних за новим паспортом.


Звірка даних необхідна, якщо…


Пенсіонери повинні звірити дані у разі виникнення таких обставин:
-     отримання нового зразка паспорта громадянина України – ID картки;
-     отримання нового паспорта у разі викрадення або втрати старого;
-     зміни прізвища, ім’я та по батькові (надається новий паспорт громадянина України, свідоцтво про шлюб або інший документ, на підставі якого відбулися зміни);
-     зміни місця реєстрації (прописки) або при знятті з реєстрації.
Не варто зволікати…
У разі отримання відповідного повідомлення від пенсійників Кіровоградщини необхідно терміново з’явитись до відділу обслуговування громадян (сервісного центру) за адресою, зазначеною у листі, та надати оригінал дійсного паспортного документа.
Внаслідок несвоєчасного подання коректних даних або інформації про особисті зміни, відсутності підтвердження даних за новим паспортом виникають непорозуміння щодо своєчасної виплати пенсій.

Начальник управління з питань виплати пенсій 
головного управління Пенсійного фонду України 
в Кіровоградській області  Наталія КОПАЧ