Наближаються новорічні свята. Ситуація з пандемією коронавірусу в Україні та світі залишається вкрай напруженою. Щоб максимально убезпечити себе від зараження COVID – 19, бажано дотримуватися простих, але досить ефективних заходів безпеки:

Фото без опису

   1.  Рекомендується святкувати Новий рік і Різдво в колі сім'ї, а не збиратися великими компаніями.

   2.   Краще відмовитися від подорожей та не запрошувати додому великі компанії. Якщо ж вирішили все – таки влаштувати вечірку, варто дотримуватися наступних заходів профілактики:

 

Людям, які планують відвідати релігійні служби, потрібно запам’ятати:

  • релігійна служба повинна проходити за можливості на вулиці, або в приміщенні, яке добре провітрюється;
  • учасники святкових заходів повинні бути в масках і дотримуватися дистанції (1,5 м один від одного).
  • Маска, соціальна дистанція, миття рук з милом або застосування  антисептика продовжують бути основними засобами профілактики коронавірусу. Не забувайте про це в новорічні свята!

 

   Ці прості правила допоможуть зберегти вам здоров’я. Але рекомендації щодо запобігання поширенню COVID-19 ефективно працюватимуть лише тоді, коли їх будуть дотримуватися всі!

  Невід’ємним атрибутом зимових свят є ялинка. Перш ніж встановити у себе вдома лісову красуню, необхідно потурбуватися про те, щоб перебування «гості» було безпечним для мешканців оселі. Щоб уникнути пожежі у вашій оселі під час Новорічних свят, ялинку слід розмістити на стійкій основі: на підставці, в посудині з піском, так, щоб вона не перешкоджала виходу з приміщення та знаходилася на відстані не менше півметра від систем опалення, телевізорів, приймачів, магнітофонів або легкозаймистих матеріалів. Це необхідно зробити на той випадок, щоб при виникненні пожежі, полум'я не перекинулося на легкозаймисті речі.

Фото без опису

      

Що стосується використання бенгальських вогників, хлопавок, різноманітних піротехнічних засобів, феєрверків, застерігаємо, що користуватися ними в приміщенні категорично забороняється. Не можна влаштовувати всередині й різноманітні світлові ефекти за допомогою хімічних та інших пожежонебезпечних речовин. Окрім того, що ці засоби яскраві й ефектні, їх іскри, які розлітаються в різні боки, можуть запалити хвою ялинки, папір, вату, а також одяг людей.

Фото без опису

 

   Дотримання цих простих, але необхідних правил дасть змогу весело та безпечно провести зимові свята.

 

Фото без опису